eTwinningu ühisjoonistamise võistlus “Meie unistuste kool on lõbus”

2022. aasta lõpus kutsus Haridus- ja Noorteamet ning õpetajate rahvusvahelise koostöö võrgustik eTwinningu lasteaialapsi ja kooliõpilasi ühisjoonistamise võistlusele. Eesmärgiks oli anda lastele võimalus ühiselt unistades ja digikeskkonnas joonistades harjutada koostööd ning arendada digipädevusi. Pildid valmisid nelja kooli koostöös ja joonistamisel kasutati erinevaid veebikeskkondi. Joonistuste jagamiseks teiste klasside ja koolide õpilastega kasutati Google Drive, Stuudiumi Tera, eKooli suhtlust, e-posti.
Peetri koolist saadeti võistlusele 21 erinevat joonistust ja tunnustust said 1.-4. vanuserühma ja 5.-9. klassi vanuserühma töö.

1.-4. klassi vanuserühma töö teemaks oli „Meie unistuste koolis on palju tegevusi“. Joonistuse kirjeldus: Kooli juures lendab droon, mis jälgib laste tegevusi. Kooli ümbrused on erinevad atraktsioonid, mida saab kasutada igal ajal. Kindlasti peaks olema veepargiga kool. Kui kooli sisse astuda, siis on koridoris batuudid, väga head söögid. Koolis saab ööbida, igas ruumis saab olla 1-6 inimest
Juhendajad: Signe Reidla (Surju Kool, Peetri Lasteaed-Põhikool),  Mailiis Tammeveski (Peetri Lasteaed-Põhikool), Ivi Lõhmus (Peetri Lasteaed – Põhikool), Ave Kartau (Surju Kool), Kersti Hunt (Surju Kool), Ulva Tallo (Surju Kool)

5.-9. klassi vanuserühma töö teemaks oli „Kool või loss“. Joonistuse kirjeldus: Unistuste kool võiks olla tavaline kool, aga võiks meenutada lossi, mis oleks väga erksate värvidega kaunistatud. Õppimine võiks toimuda ainult koolis, kodutöid ei tohiks anda.
Juhendajad: Signe Reidla (Surju Kool, Peetri Lasteaed-Põhikool), Thomi Anagnostou (3rd Primary School of Chalastra, Kreeka), EINAR LORENZO ALEMÁN SANTANA  (CEIP Profesor Carlos Socas Muñoz, Hispaania)
  

Joonistamisel kasutatud keskkonnad:
https://kleki.com/
https://sumopaint.sumo.app/?lang=en
https://magma.com/d/rKzEHKxvjE
https://draw.chat/
https://r8.whiteboardfox.com

Joonistusvõistluse tulemused: https://harno.ee/etwinning#etwinningu-uhisjooni