Saiakeste küpsetamine Silmarõõmude rühmas

12. oktoobri hommikul olid kõigil Silmarõõmudel põlled juba ees ja nad kõik ootasid põnevusega Ekke-Emili ema – kätte oli jõudnud saiakeste küpsetamise päev.

Hommikuringis jagasid Silmarõõmud tarkusi leivast ja selle valmistamisest ning tegid käed-sõrmed soojaks, lugedes koogi küpsetamise salmi. Hakkasime just soola sipsama ja suhkrut sopsama, kui terve Ekke-Emili pere lasteaeda jõudis. Neil oli kaasas mitu kausitäit pärmitaigent (nii soolast kui ka magusat) ja kõike head-paremat, mida saiakeste sisse supsata – viinereid, tomatipastat, rosinaid, saiasuhkrut, kaneeli.

Ja siis läkski lahti. Kõigepealt sai iga laps ninaotsa jahuseks – Ekke-Emili ema ristis iga küpsetaja enne tööle kallale asumist tõeliseks saiameistriks. Edasi toimus kõik nagu meie salmikeseski – ikka näppisime, rullisime, patsutasime ja määrisime. Siis viisime saiakesed kooli ahju küpsema. Peagi täitis tervet maja meeldiv saialõhn ja oligi aeg tehtud hõrgutisi maitsta. Mmmm….ise tehtud hästi tehtud! Saiad maitsesid head ja neid jätkus meile terveks päevaks.

Aitäh Ekke-Emili tublile emale ja tervele perele! Meil oli hästi vahva ja põnev päev!

Vaadke piltidelt ise, kuidas käib üks tõeline saiategu.