Teaching in a 21st Century School

17.-22.veebruar 2020 viibisid õppejuht Marelle Lepik ja õpetaja Ketter Leemet Madeiral koolitusel “ Teaching in a 21st Century School”. Koolituse eesmärkideks oli tutvustada tegevusi, mis aitaks õpilastele 21.sajandil hästi hakkama saada. Olulisel kohal olid nii erinevad tehnoloogilised vahendid kui ka  õppeainete lõiminguprojektid. 

Koolitusel osales 32 õpetajat, nii Tsehhist, Eestist, Lätist, Leedust, Saksamaalt, Poolast, Norrast, Rumeeniast,Slovakkiast ja Türgist. 

Esimesel koolituspäeval saime omavahel tuttavaks vahva mängu kaudu. Pidime end tutvustama läbi meie jaoks olulise eseme. Päev lõppes aga rahvustoitude tutvustamisega. Meie must leib ja vürtsikilu maitsesid kõigile.

2.päeval tutvuti mitmete eTwinningu projektidega. Saadi teada, kuidas nendega liituda ning mida teha selleks, et ise mõnda projekti alustada ja omale partnereid leida. Samuti sai katsetada erinevaid äppe, mis õppimise/õpetamise põnevamaks muudavad. 

3.päeval osaleti konverentsil” Supporting innov@tion in STEM Edu@cation” ning kuulati erinevaid näiteidPortugali koolidest, kus on edukalt ühendatud loodusõpetuse, matemaatika ja tehnoloogia õpetamine. 

4.päeval oli ette nähtud ühe Madeira kooli külastus.  See oli väga vahva kogemus, sest nii koolimaja ise kui ka suhtumine õppimisse ja õpetamisse erineb meie omast ikka üsna palju. Tundides oli 2 õpetajat, kuid sellegipoolest oli klassis liialt lärmi ja õppimine meenutas nii mõnelgi hetkel kaost. Koolimajad olid üsna sünged, pikkade kitsaste koridoridega. 

5.päeva saadeti mööda taas ühes Madeira koolis, kus toimusid praktilised töötoad Lego robotite ehitamiseks ning micro:bit´idega töötamiseks.  Sai näha kunsti ja tehnoloogia lõimingu käigus valminud õpilaste töid. Nii mõnigi neist oli tõeline meistriteos. 

 Lisaks erinevatele koolitustele tutvuti Madeira saare rikkalikku kultuuriga ning tõeliselt kauni loodusega.